3.5.2012

Muikunmätiä ja sellerikreemi

Teksti: Heikki Laiho

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

sellerin puolikas
1 peruna
0.5 l kermaa
50 g voita
purjon valkoinen osa
timjamia
1 laakerinlehti
samppanjaa
mustapippuria
50 g muikunmätiä
ruohosipulia
punasipulia
vaaleata leipää

Valmistusohje

Kuori selleri ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Halkaise ja pese purjo. Käytä vain valkoinen osa ja pilko se pieneksi silpuksi. Kuori ja pilko peruna pieniksi kuutioiksi. Kuullota kaikki voissa.

Lisää kerma ja mausteet, anna muhia kunnes juurekset ovat kypsiä. Siivilöi mausteet ja juurekset.

Aja silppu tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää vielä hieman kermaa. Näin saat lautasen pohjalle tasaista kreemiä. Tarkista liemen maku. Lisää samppanja ja vaahdota liemi.

Paista vaalea leipä voissa, hienonna ruohosipuli ja punasipuli. Sekoita sipulien kanssa mäti ja aseta leivän päälle. Tarjoile mäti-sipulia myös sellerikreemin päällä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi