Reseptit

Mummolan kesäkeitto varhaisvihanneksista

Hyödynnä kesän varhaisvihannekset tekemällä niistä maistuva kesäkeitto. Tuoreet raaka-aineet tekevät keitosta raikkaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu uusia porkkanoita
  • 4 uutta perunaa
  • 2-3 varrellista sipulia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 l sokeriherneenpalkoja
  • 1/2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 l maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • (suolaa)

Valmistusohje

Keittele alkukesän varhaisvihanneksista herkullinen kesäkeitto.  Maukas Mummolan kesäkeitto maistuu ruisleivän kanssa.

Raaputa porkkanat ja perunat puhtaiksi ja paloittele ne. Hienonna sipulit. Leikkaa sipulinvarret renkaiksi. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Riivi herneet.

Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Lisää porkkanat, perunat ja sipulit. Keitä miedolla lämmöllä runsaat viisi minuuttia. Lisää kukkakaali sekä herneet ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää sipulinvarret, maito, kerma sekä voi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seistä hetki. Mausta tarvittaessa suolalla.

X