Reseptit

Mummonkurkut ja pikagraavattua lohta

16.6.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Keskikesän juhliin katetaan maukas kalapöytä. Pikagraavattu lohi ja perinteiset mummon kurkut ovat yhdessä raikas kesäinen herkkuruoka.

Ainekset

Mummonkurkut:

3-4 avomaankurkkua
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl vettä
1/2 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 dl tuoretta tilliä

Pikagraavattu lohi:

500 g lohifileetä ohuina viipaleina
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kuori avomaankurkut ja leikkaa ne viipaleiksi. Sekoita etikka, vesi, sitruunamehu ja raastettukuori, sokeri, suola ja tillikannellisessa astiassa ja kääntele joukkoon kurkkuviipaleet. Suljeastia ja ravistele kunnolla maut sekaisin. Anna maustua hetki.

2. Leikkaa lohi erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne kauniisti laakealle vadille.

3. Sekoita oliiviöljyn joukkoonsitruunamehu, suola, mustapippuri sekä sokeri. Sivele kastike lohiviipaleille.

4. Lusikoi päälle maustuneet kurkkuviipaleet ilman lientä ja tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme