Mummonkurkut ja pikagraavattua lohta
Keskikesän juhliin katetaan maukas kalapöytä. Pikagraavattu lohi ja perinteiset mummon kurkut ovat yhdessä raikas kesäinen herkkuruoka.
Ainekset
Mummonkurkut:
- 3-4 avomaankurkkua
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl tuoretta tilliä
Pikagraavattu lohi:
- 500 g lohifileetä ohuina viipaleina
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Kuori avomaankurkut ja leikkaa ne viipaleiksi. Sekoita etikka, vesi, sitruunamehu ja raastettukuori, sokeri, suola ja tillikannellisessa astiassa ja kääntele joukkoon kurkkuviipaleet. Suljeastia ja ravistele kunnolla maut sekaisin. Anna maustua hetki.
2. Leikkaa lohi erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne kauniisti laakealle vadille.
3. Sekoita oliiviöljyn joukkoonsitruunamehu, suola, mustapippuri sekä sokeri. Sivele kastike lohiviipaleille.
4. Lusikoi päälle maustuneet kurkkuviipaleet ilman lientä ja tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous