Reseptit

Mummonkurkut ja pikagraavattua lohta

Keskikesän juhliin katetaan maukas kalapöytä. Pikagraavattu lohi ja perinteiset mummon kurkut ovat yhdessä raikas kesäinen herkkuruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Mummonkurkut ja pikagraavattua lohta, nam! Avomaankurkut maistuvat kesälle.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mummonkurkut:

  • 3-4 avomaankurkkua
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä

Pikagraavattu lohi:

  • 500 g lohifileetä ohuina viipaleina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kuori avomaankurkut ja leikkaa ne viipaleiksi. Sekoita etikka, vesi, sitruunamehu ja raastettukuori, sokeri, suola ja tillikannellisessa astiassa ja kääntele joukkoon kurkkuviipaleet. Suljeastia ja ravistele kunnolla maut sekaisin. Anna maustua hetki.

2. Leikkaa lohi erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne kauniisti laakealle vadille.

3. Sekoita oliiviöljyn joukkoonsitruunamehu, suola, mustapippuri sekä sokeri. Sivele kastike lohiviipaleille.

4. Lusikoi päälle maustuneet kurkkuviipaleet ilman lientä ja tarjoile heti.

X