grillattua munakoisoa ja feta-oliivisalaattia
Munakoiso ja feta – täydellinen yhdistelmä!
Reseptit

Munakoisoa ja feta-oliivisalaattia

Oliiviöljyllä säväytetyt munakoisoviipaleet muhivat grillissä suussasulaviksi. Tuore minttu antaa feta-oliivisalaatille raikkaan säväyksen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso tai 2 pientä munakoisoa
  • ripaus suolaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä

Salaatti

  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 1 iso ruukku tuoretta minttua
  • 2 dl mustia kalamata-oliiveja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 tl hunajaa
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele pinnoille suolaa. Anna viipaleiden itkettyä vartin verran ja painele pinnat kuiviksi talouspaperilla. Pirskottele viipaleille oliiviöljyä ja paahda niitä molemmin puolin grillissä niin, että ne saavat hyvin väriä. Jäähdytä hieman.

2. Suikaloi pinaatti ja sekoita kulhossa joukkoon mintun lehdet. Lisää myös oliivit.

3. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu, suola, mustapippuri ja hunaja. Kääntele kastike ja murennettu fetajuusto salaatin joukkoon.

4. Jaa salaatti grillattujen munakoisoviipaleiden päälle ja tarjoile.

Katso myös:

Marinoidut munakoisot, Ruoka.fi

Zaalouk-salaatti – marokkolainen munakoiso-tomaattisalaatti, Ruoka.fi

Intialainen munakoisosalaatti, Kotiliesi.fi

X