Reseptit

Munakoisovuoka

Välimerellinen munakoisovuoka on tomaattinen ja tuhdin juustoinen. Se sopii ruoaksi siltään tai lisukkeeksi grilliruokien kylkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakoisovuoka

  • 2 pientä munakoisoa
  • oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurksaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 tl oreganoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 250 g laktoositonta mozzarellajuustoa
  • 2 dl basilikanlehtiä

Pinnalle

  • oliiveja
  • minitomaatteja

Valmistusohje

Munakoisovuoka tehdään helposti näin:

1. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudalle, ripottele päälle vähän suolaa. Kuivaa viipaleet talouspaperilla noin vartin jälkeen. Ruskista munakoisoviipaleet öljyssä valurautapannulla parissa erässä.

2. Tyhjennä tomaattimurska kattilaan. Lisää tomaattipyree, 1 rkl oliiviöljyä, oregano, mustapippuri ja suola. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.

3. Raasta parmesaani, revi mozzarella paloiksi.

4. Lado munakoisoviipaleet, tomaattikastike, basilikanlehdet ja juustot kerroksittain uunivuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee kastiketta ja juustoa.

5. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna ruoan tekeytyä vartin verran foliolla peitettynä. Viimeistele munakoisovuoka hienonnetuilla oliiveilla ja tomaateilla.

Katso myös: Munakoiso-perunavuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Moussaka

X