Reseptit

Murskatut chèvre-uunipunajuuret

Murskatut chèvre-uunipunajuuret on herkkua! Paahtuneet punajuuret murskataan ja päälle murustellaan vuohenjuustoa, joka sulaa uunissa vastustamattomasti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Murskatut chèvre-uunipunajuuret:

  • 1 kg punajuuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 150 g chèvreä
  • (2 tl seesamin- tai kurpitsansiemenöljyä)
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Murskatut chèvre-uunipunajuuret tehdään helposti näin:

1. Harjaa punajuuret puhtaiksi ja leikkaa kannat pois. Laita punajuuret uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja suolaa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 –2 tuntia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen.

2. Murskaa punajuuret haarukalla litteiksi. Murustele päälle chèvreä. Kypsennä uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes juusto on hieman ruskistunut ja sulanut. Viimeistele murskatut chèvre-uunipunajuuret halutessasi seesamin- tai kurpitsansiemenöljyllä.

Katso myös: Hasselbackan punajuuret

Katso myös Kotiliesi.fi: Mantelikuorrutetut punajuuret

X