Reseptit

Mustikka-mascarponejäädyke

Kermainen jäädyke piilottaa sisälleen makeaa marenkia ja raikkaita mustikoita. Voit kokeilla mustikoiden tilalla myös puolukoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-mascarponejäädyke:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 200 g pakastemustikoita
  • 4 pientä marenkia
  • 4 piparkakkua

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone varovasti sekoitellen.

2. Kääntele seokseen myös tomusokeri, kardemumma, pakastemustikat, kolme murskattua marenkia sekä piparkakkua.

3. Jaa seos annosmaljoihin.

4. Murskaa viimeinen marenki ja piparkakku ja koristele pinnat niillä.

5. Nostaa maljat pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

X