Reseptit

Mustikka-mascarponejäädyke

4.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kermainen jäädyke piilottaa sisälleen makeaa marenkia ja raikkaita mustikoita. Voit kokeilla mustikoiden tilalla myös puolkoita.

Ainekset

Mustikka-mascarponejäädyke:

2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
1 1/2 dl tomusokeria
1/2 tl kardemummaa
200 g pakastemustikoita
4 pientä marenkia
4 piparkakkua

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone varovasti sekoitellen.

2. Kääntele seokseen myös tomusokeri, kardemumma, pakastemustikat, kolme murskattua marenkia sekä piparkakkua.

3. Jaa seos annosmaljoihin.

4. Murskaa viimeinen marenki ja piparkakku ja koristele pinnat niillä.

5. Nostaa maljat pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *