Naudan pihvi ja salsa verde
Naudan pihvi tarjotaan suurelta vadilta ja jaetaan italialaisittain koko pöytäseurueen kesken. Yrteistä, anjoviksesta ja sitruunasta sekoitettu salsa verde pirskotellaan rennosti pihvin päälle.
Ainekset
Naudan pihvi:
- n. 800 g naudan ulkofileetä
- 2 rkl öljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
Salsa verde:
- 2 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, basilikaa, ruohosipulia ja minttua)
- 4 anjovisfileetä
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 6 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl dijoninsinappia
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Naudan pihvi ja salsa verde tehdään helposti näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
2. Mittaa salsa verden ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
4. Pyörittele naudan ulkofileepala öljyssä. Paista parilapannussa tai grillissä kauttaaltaan ruskeaksi. Laita paistolämpömittari lihan keskelle ja nosta liha uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen, kunnes lihan sisälämpötila on 54–56 astetta. Näin liha on kypsyysasteeltaan medium. Ripottele lihalle reilusti sormisuolaa ja mustapippuria. Kääräise pihvi folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
5. Leikkaa filee reilun paksuisiksi viipaleiksi. Valuta lihalle salsa verdeä. Tarjoile naudan pihvi vihersalaatin, paistettujen perunoiden tai paahdettujen kasvisten kera.
Katso myös: Pikapaistetut naudan ulkofileeviipaleet ja mausteöljykastiketta
Katso myös Kotiliesi.fi: Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous