Reseptit

Naudan pihvi ja salsa verde

Naudan pihvi tarjotaan suurelta vadilta ja jaetaan italialaisittain koko pöytäseurueen kesken. Yrteistä, anjoviksesta ja sitruunasta sekoitettu salsa verde pirskotellaan rennosti pihvin päälle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Naudan pihvi:

  • n. 800 g naudan ulkofileetä
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Salsa verde:

  • 2 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, basilikaa, ruohosipulia ja minttua)
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Naudan pihvi ja salsa verde tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.

2. Mittaa salsa verden ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta ta­saiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna uuni 180­-astee­seen.

4. Pyörittele naudan ulkofilee­pala öljyssä. Paista parilapannus­sa tai grillissä kauttaaltaan rus­keaksi. Laita paistolämpömittari lihan keskelle ja nosta liha uuni­pellille leivinpaperin päälle. Kyp­sennä uunissa noin 15 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen, kunnes lihan sisälämpötila on 54–56 astetta. Näin liha on kyp­syysasteeltaan medium. Ripotte­le lihalle reilusti sormisuolaa ja mustapippuria. Kääräise pihvi folioon ja anna vetäytyä 10 mi­nuuttia ennen tarjoilua.

5. Leikkaa filee reilun paksuisik­si viipaleiksi. Valuta lihalle salsa verdeä. Tarjoile naudan pihvi vihersalaatin, paistettujen peru­noiden tai paahdettujen kasvisten kera.

Katso myös: Pikapaistetut naudan ulkofileeviipaleet ja mausteöljykastiketta

Katso myös Kotiliesi.fi: Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike

X