naudan pihvi ja salsa verde
Reseptit

Naudan pihvi ja salsa verde

Naudan pihvi tarjotaan suurelta vadilta ja jaetaan italialaisittain koko pöytäseurueen kesken. Yrteistä, anjoviksesta ja sitruunasta sekoitettu salsa verde pirskotellaan rennosti pihvin päälle.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Naudan pihvi:

  • n. 800 g naudan ulkofileetä
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Salsa verde:

  • 2 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, basilikaa, ruohosipulia ja minttua)
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Naudan pihvi ja salsa verde tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.

2. Mittaa salsa verden ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta ta­saiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna uuni 180­-astee­seen.

4. Pyörittele naudan ulkofilee­pala öljyssä. Paista parilapannus­sa tai grillissä kauttaaltaan rus­keaksi. Laita paistolämpömittari lihan keskelle ja nosta liha uuni­pellille leivinpaperin päälle. Kyp­sennä uunissa noin 15 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen, kunnes lihan sisälämpötila on 54–56 astetta. Näin liha on kyp­syysasteeltaan medium. Ripotte­le lihalle reilusti sormisuolaa ja mustapippuria. Kääräise pihvi folioon ja anna vetäytyä 10 mi­nuuttia ennen tarjoilua.

5. Leikkaa filee reilun paksuisik­si viipaleiksi. Valuta lihalle salsa verdeä. Tarjoile naudan pihvi vihersalaatin, paistettujen peru­noiden tai paahdettujen kasvisten kera.

Katso myös: Pikapaistetut naudan ulkofileeviipaleet ja mausteöljykastiketta

Katso myös Kotiliesi.fi: Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike

X