Reseptit

Naudan sisäfileepihvi ja perunapaistos

18.9.2014 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g naudan sisäfileetä
suolaa, pippuria

Porovoi:

100 g notkistettua voita
1 rkl pieniksi kuutioiksi leikattua kylmäsavuporoa

Perunapaistos:

500 g kuorittua perunaa (soseutuva lajike, esim. rosamunda)
100 g vaahdotettua voita
suolaa

Valmistusohje

Reippaan liikunnan jälkeen maistuu metsämiehen härkä muhevan perunapaistoksen täydentämänä.

Sekoita voi ja kylmäsavuporokuutiot keskenään. Kääri leivinpaperiin tangoksi ja pakasta. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kuuman lihan kanssa.

Leikkaa sisäfileestä 150 g:n annospalat, muotoile ne pihveiksi ja paista molemmin puolin esimerkiksi sisältä vielä punertaviksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Perunapaistos:

Keitä perunat ja soseuta ne. Lisää vaahdotettu voi ja mausta suolalla. Laita survos annoksina silikonivuokaan, paista uunissa 100 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja pakasta.

Ota jäätyneet peruna-annokset vuoista ja kuumenna uudelleen ennen tarjoamista.

 

Resepti: ravintola Rampsi, Vierumäki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme