Reseptit

Naudanliha-sipuliwok

Naudanliha-sipuliwok tarjoillaan keitetyn riisin kera. Liha saa oivaa aromia soijakastikkeesta ja sherrystä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g naudan ulkofileetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 sipulia
  • 1 purjosipuli
  • öljyä
  • 1-2 rkl sherryä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita soijakastike lihaviipaleiden joukkoon ja anna maustua noin 15 minuuttia.

Kuori ja lohko sipulit. Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat vinoiksi paloiksi.

Kuumenna tilkka öljyä wokissa tai paistokasarissa. Lisää lihaviipaleet ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Ota lihaviipaleet pannusta pois.

Lisää tarvittaessa tilkka öljyä pannuun. Lisää sipulit sekä purjosipuli ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Kumoa lihaviipaleet takaisin pannuun. Lisää sherry ja mausta ruoka maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna hyvin ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

X