Reseptit

Nektariini-juustopiirakka

Nektariini-juustopiirakassa maistuu myös appelsiini tuorejuuston muodossa. Tämän piirakan voit valmistaa myös persikoista tai vaikkapa aprikooseista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nektariini-juustopiirakka:

  • 1 pkt valmista pakastemurotaikinaa
  • 5-6 nektariinia
  • 1 dl sokeria
  • 50 g pehmeää voita
  • 200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Painele sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Halkaise nektariinit ja poistakivet.

3. Sulata sokeri paistinpannullakohtalaisella lämmöllä. Varo ettei sokeri pala. Lisää sitten lämmin voi ja anna seoksen tasaantua. Lisää nektariinipuolikkaat ja anna niiden karamellisoitua. Nosta pannuliedeltä.

4. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmuna ja sokeri. Kaada tuorejuustoseos piirakkapohjan päälle ja nostele pinnallepaistetut nektariinit.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.

X