Nektariini-mustapippuripiirakka
Hunajalla maustetut nektariinit paistuvat rapean lehtitaikinan päällä herkullisen makeiksi. Mustapippuriripaus antaa makuun eksoottista poltetta.
Ainekset
Pohja:
- 1 pkt (600 g) iso esikaulittu lehtitaikinalevy
- 1 kananmunan keltuainen
Täyte:
- 3 nektariinia
- 1 pkt (200 g) vaniljatuorejuustoa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota taikinalevy huoneenlämpöön leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Huuhtele nektariinit kylmällä vedellä, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kiven ympäriltä. Levitä lehtitaikinalevylle vaniljatuorejuustoa. Aseta päälle nektariiniviipaleita. Käännä taikinan reunat 1–2 sentin verran täytteen päälle. Valuta nektariinilohkojen päälle hunajaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
3. Voitele taikinareunat kananmunan keltuaisella. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä. Halutessasi voit korvata piirakan nektariinit persikoilla tai aprikooseilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous