Reseptit

Nektariini-mustapippuripiirakka

Hunajalla maustetut nektariinit paistuvat rapean lehtitaikinan päällä herkullisen makeiksi. Mustapippuriripaus antaa makuun eksoottista poltetta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Hunajalla maustetut nektariinit paistuvat rapean lehtitaikinan päällä herkullisen makeiksi. Mustapippuriripaus antaa makuun eksoottista poltetta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt (600 g) iso esikaulittu lehtitaikinalevy
  • 1 kananmunan keltuainen

Täyte:

  • 3 nektariinia
  • 1 pkt (200 g) vaniljatuorejuustoa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota taikinalevy huoneenlämpöön leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan 30 minuuttia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Huuhtele nektariinit kylmällä vedellä, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kiven ympäriltä. Levitä lehtitaikinalevylle vaniljatuorejuustoa. Aseta päälle nektariiniviipaleita. Käännä taikinan reunat 1–2 sentin verran täytteen päälle. Valuta nektariinilohkojen päälle hunajaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria.

3. Voitele taikinareunat kananmunan keltuaisella. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä. Halutessasi voit korvata piirakan nektariinit persikoilla tai aprikooseilla.

X