Nokkos-pastakastike
Tämä pastakastike ihastuttaa kutsuvieraat, sillä sen valmistuksessa hyödynnetään tuoreita nokkosenlehtiä. Aterian kruunaa parmesaanijuusto ja auringonkukansiemenet.
Ainekset
- 1 l tuoreita nokkosenlehtiä
- vettä
- 1 nippu kevätsipuleita
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 prk (2,5 dl) maustettua fraichea (valkosipuli & yrtit)
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- pastaa
- vettä
- mineraalisuolaa
pinnalle:
- (parmesaani)juustoraastetta
- rouhittuja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Kiehauta ja huuhdo nokkosenlehdet ja purista ne kuiviksi. Hienonna nokkoset ja kevätsipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää nokkoset, sipulit sekä valkosipulinkynnet. Hauduta pari minuuttia. Lisää maustettu fraiche sekä auringonkukansiemenet ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan mineraalisuolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta ja tarjoa nokkoskastikkeen kanssa. Höystä ruoka juustoraasteella ja auringonkukansiemenillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous