Reseptit

Nokkos-pastakastike

Tämä pastakastike ihastuttaa kutsuvieraat, sillä sen valmistuksessa hyödynnetään tuoreita nokkosenlehtiä. Aterian kruunaa parmesaanijuusto ja auringonkukansiemenet.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita nokkosenlehtiä
  • vettä
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (2,5 dl) maustettua fraichea (valkosipuli & yrtit)
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • pastaa
  • vettä
  • mineraalisuolaa

pinnalle:

  • (parmesaani)juustoraastetta
  • rouhittuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Kiehauta ja huuhdo nokkosenlehdet ja purista ne kuiviksi. Hienonna nokkoset ja kevätsipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää nokkoset, sipulit sekä valkosipulinkynnet. Hauduta pari minuuttia. Lisää maustettu fraiche sekä auringonkukansiemenet ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan mineraalisuolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta ja tarjoa nokkoskastikkeen kanssa. Höystä ruoka juustoraasteella ja auringonkukansiemenillä.

X