18.5.2012

Nokkos-pastakastike

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l tuoreita nokkosenlehtiä
vettä
1 nippu kevätsipuleita
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 prk (2,5 dl) maustettua fraichea (valkosipuli & yrtit)
1 dl auringonkukansiemeniä
pastaa
vettä
mineraalisuolaa

pinnalle:

(parmesaani)juustoraastetta
rouhittuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Kiehauta ja huuhdo nokkosenlehdet ja purista ne kuiviksi. Hienonna nokkoset ja kevätsipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää nokkoset, sipulit sekä valkosipulinkynnet. Hauduta pari minuuttia. Lisää maustettu fraiche sekä auringonkukansiemenet ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan mineraalisuolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta ja tarjoa nokkoskastikkeen kanssa. Höystä ruoka juustoraasteella ja auringonkukansiemenillä.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi