11.9.2015

Nopea kasvis-pinaattipastasalaatti

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pkt valmiita pinaattiravioleja
100 g kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
4 isoa pihvitomaattia
1 l tuoretta pinaattia
2‒3 rkl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua timjamia
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Valmiit raviolit nopeuttavat ruuanlaittoa. Tämä salaatti on myös helppo ottaa evääksi.

1. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ne nopeasti kylmän veden alla.

2. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynnet. Lohko pihvitomaatit ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

3. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja kuullota siinä valkosipuli. Lisää sitten kikherneet ja pinaatti. Paista hetki ja lisää tomaattikuutiot. Anna kuumentua ja mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon raviolit.

4. Jaa salaatti lautasille. Viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoile heti.

Katso myös:

Pinaattipasta, Ruoka.fi

Kikherne-sipulisalaatti, Ruoka.fi

Pinaatti-linssipata, Kotiliesi.fi