Reseptit

Nutellaletut

Nutellaletut ovat klassikkoainesta. Jo taikina maustetaan pähkinä­suklaa­ levitteellä ja sitä lusikoidaan vielä lettujen väliinkin juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nutellaletut:

  • 5 dl maitoa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl nutellaa (pähkinä-suklaalevitettä)
  • voita paistamiseen

Täyte:

  • 1-2 dl nutellaa
  • 1/2 dl hasselpähkinärouhetta

Tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Vispilöi vehnäjauhot maidonjoukkoon ja lisää sokeri, suola, kananmunat ja nutella. Anna taikinan turvota hetki.

2. Paista taikinasta voissa lettu- tai blinipannulla paksuhkojalettuja.

3. Lusikoi joka toisen letun päälle nutellaa ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Nosta päälle toinen lettu.

4. Tarjoile täytetyt nutellaletut vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

X