Reseptit

Ohrarisotto

Ohra sopii risottoon yhtä hyvin kuin riisikin. Valkoviini ja parmesaani antavat risottoon upeaa makua.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 20 g sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 40 g voita
  • 0.5 dl valkoviiniä
  • 50 g kokonaisia ohrasuurimoita
  • lehtipersiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 0.5 dl kermaa

Valmistusohje

Esikeitä ohrasuurimot. Kuullota hienoksi leikattu sipuli voissa, lisää ohra. Kääntele hetken ja lisää valkoviini, parmesaani ja lopuksi kerma.

Hauduta, kunnes juusto sulaa ja risotto on riittävän paksua. Mausta lehtipersiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.

X