
Ohrarisotto
Ohra sopii risottoon yhtä hyvin kuin riisikin. Valkoviini ja parmesaani antavat risottoon upeaa makua.
Ainekset
- 20 g sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 40 g voita
- 0.5 dl valkoviiniä
- 50 g kokonaisia ohrasuurimoita
- lehtipersiljaa
- suolaa
- mustapippuria
- 50 g parmesaaniraastetta
- 0.5 dl kermaa
Valmistusohje
Esikeitä ohrasuurimot. Kuullota hienoksi leikattu sipuli voissa, lisää ohra. Kääntele hetken ja lisää valkoviini, parmesaani ja lopuksi kerma.
Hauduta, kunnes juusto sulaa ja risotto on riittävän paksua. Mausta lehtipersiljalla, suolalla ja mustapippurilla.
Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous