Reseptit

Omena-valkosuklaa-tähtitortut

Tähtitortut ovat nyt blondeja. Täytteenä omenahilloa ja koristeena valkosuklaata.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Omena-valkosuklaa-tähtitortut ovat paitsi herkullisia myös kauniita katsoa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt torttutaikinalevyjä
  • 2 dl omenamarmeladia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna vatkattuna

Koristeluun:

  • 100 g valkosuklaata sulatettuna
  • hopea- ja/tai kultakuulia

Valmistusohje

1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt ne­liöiksi ja tee niihin noin kahden sent­timetrin viillot jokaisesta kulmasta. Käännä joka toinen kulma neliön keskelle ja paina saumakohta tiiviisti kiinni sormenpäillä.

2. Mausta omenamarmeladi kanelil­la ja kardemummalla. Lusikoi sauma­kohdan päälle marmeladia.

3. Voitele tähtitorttujen sakarat ka­nanmunalla ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 220­ as­teisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Anna jäähtyä. Valuta torttujen pinnalle valkosuklaata raidoiksi ja ripot­tele pinnalle koristekuulia.

X