Reseptit

Omenaherkku

Kotimaisista omenoista, karpaloista ja kaurahiutaleista syntyy paistinpannulla herkullinen, hyvän omantunnon jälkkäri, jonka hiilijalanjälki on kohtuullisen pieni.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Omenaherkku on lähiruokaa parhaimmillaan. Rouskuvassa jälkkärissä maistuvat kaurahiutaleet, karpalot ja omena.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenaherkku

  • 4 dl kotimaista omenaa
  • 50 g margariinia
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl rouhittuja manteleita
  • 1/2 dl erilaisia siemeniä
  • puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Omenaherkku kaurahiutaleista ja karpaloista valmistuu helposti näin:

1. Poista omenoista siemenet ja leikkaa omenat isoiksi lohkoiksi. Höyrytä omenalohkot juuri ja juuri pehmeiksi vesitilkassa kasarissa.

2. Sulata voi paistinpannulla, lisää muut kuorrutuksen aineet ja anna seoksen kiehua pari minuuttia. Lusikoi lämmin muruseos omenalohkojen päälle.

3. Lisää pinnalle kourallinen puolukoita tai karpaloita.

Vinkki: Näin teet superherkullisen omena-puolukkatuorepuuron.

Lue myös Kotiliesi.fi: Omenoiden pakastaminen – säilö omenat talteen lohkoina tai soseena

X