Reseptit

Omenainen kurpitsakeitto

Omput taikovat kurpitsakeittoon raikkaan makean maun. Aikuisten keittoon voi ripotella lisäpotkuksi jauhettua chiliä tai savupaprikajauhetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenainen kurpitsakeitto:

  • noin 800 g myskikurpitsaa
  • 2-3 (250 g) kotimaista omenaa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 tl currya
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 200 g sulatejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa tai persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele kurpitsa, ome­nat, sipulit ja porkkanat. Lisää curry. Kuumenna paloja kattilas­sa öljyssä tai voissa pari minuut­tia sekoitellen. Lisää vesi ja mu­renna joukkoon kasvisliemikuu­tiot. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

2. Soseuta keitto sileäksi sauva­sekoittimella. Murenna joukkoon sulatejuusto ja kuumenna sekoi­tellen, kunnes juusto sulaa. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippu­rilla ja kuumenna taas. Silppua pinnalle basilikaa tai persiljaa.

X