Omenainen kurpitsakeitto
Omput taikovat kurpitsakeittoon raikkaan makean maun. Aikuisten keittoon voi ripotella lisäpotkuksi jauhettua chiliä tai savupaprikajauhetta.
Ainekset
Omenainen kurpitsakeitto:
- noin 800 g myskikurpitsaa
- 2-3 (250 g) kotimaista omenaa
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 tl currya
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 200 g sulatejuustoa
- 1 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa tai persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kurpitsa, omenat, sipulit ja porkkanat. Lisää curry. Kuumenna paloja kattilassa öljyssä tai voissa pari minuuttia sekoitellen. Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
2. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Murenna joukkoon sulatejuusto ja kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna taas. Silppua pinnalle basilikaa tai persiljaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous