Reseptit

Omenainen sorsa oluella maustettuna

Jouluolut ja omena ovat tämän omenaisen sorsan makumaailman salaisuutena. Valmiin lihan kylkiäiseksi voi valmistaa korpulla kuorrutettuja perunoita.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 noin kilon painoinen sorsa
  • 4 rkl öljyä
  • 2 pulloa jouluolutta tai 7 dl kotikaljaa
  • 4 omenaa
  • 1 sitruuna
  • 2 sellerinvartta tai pala juuriselleriä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

Omenainen sorsa on helpointa ja maukkainta nauttia luuttomaksi perattuna mehevässä kastikkeessaan.

Valmista omenainen sorsa näin:

Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa öljy ja paahda sorsan pinta kauttaaltaan öljyssä. Lisää jouluolut tai kotikalja, omenat ja sitruuna lohkoina sekä selleri paloiteltuna. Lisää sinappi ja suola sekä hunaja. Hauduta sorsa liedellä hitaasti kannen alla.

Ota liha liemestä ja irrota lihat luista. Leikkaa haarukkapaloiksi.

Siivilöi liemi ja puserra pehmeä kasvisosa siivilän läpi liemeen. Tarkista maut ja sekoita halutessa liemeen 2 dl kermaa. Kasviskermakin käy. Valuta kuuma kasvisliemi sorsapaloille ja tarjoa esimerkiksi talvikauden salaatin kanssa.

Vanhanaikaiset korpulla kuorrutetut uuniperunat sopivat kastikkeessa uiskentelevan sorsan pariksi.

Vihje: Painekeittimessä sorsa kypsyy meheväksi parissakymmenessä minuutissa.

X