Reseptit

Omenatoast

Omenatoast on syksyn herkkuleipä, jonka voi valmistaa myös grillissä. Kaneli-sokeri ja lisukkeena tarjottava vaniljarahka takaavat maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenatoast

  • 8 isoa viipaletta pullapitkoa tai ranskanleipää
  • 2 rkl voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 omenaa ohuina viipaleina
  • 2 tl kaneli-sokeria

Tarjoiluun

  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa

Valmistusohje

1. Voitele pulla- tai leipäviipaleet voilla.

2. Levitä 4 viipaleelle tuorejuusto ja asettele päälle omenaviipaleet.

3. Ripottele omenoille kaneli-sokeri ja käännä toiset pulla- tai leipäviipaleet täytteiden päälle.

4. Paahda toastit paistinpannulla molemmin puolin rapeiksi ja kullan ruskeiksi.

5. Leikkaa leivät puoliksi ja nosta lautasille.

6. Tarjoa omenatoast vaniljarahkan kera.

Vinkki! Kokeile omenan tilalla myös luumuja, ananasta tai päärynää.

Katso myös: Omena-kanelileipä

Katso myös Kotiliesi.fi: Pullapojan hedelmäpaistos

X