Reseptit

Paahdettu myskikurpitsa

Paahdettu myskikurpitsa saa ylleen joulun maut. Appelsiinin ja inkiväärin yhdistelmä toimii hienosti kurpitsan ja pähkinöiden kanssa!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu myskikurpitsa:

  • 800 g myskikurpitsaa
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl siirappia
  • 70 g pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Paahdettu myskikurpitsa tehdään helposti näin:

1. Pese kurpitsa huolellisesti ja halkaise se. Kaavi siemenet pois ruokalusikalla. Leikkaa kurpitsa noin 1–1,5 cm paksuiksi paloiksi.

2. Sekoita kulhossa seesamiöljy, appelsiinimehu, kuoriraaste, inkivääri, suola ja siirappi. Kääntele mausteseos kauttaaltaan kurpitsapaloihin ja lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, niin että palat saavat väriä ja pehmenevät.

4. Paahda pekaanipähkinät pannulla keskilämmöllä ja rouhi ne sitten veitsellä.

5. Lado paahtuneet kurpitsapalat tarjoiluvadille. Viimeistele paahdettu myskikurpitsa ripottelemalla päälle paahdettu pekaanipähkinärouhe.

Katso myös: Parmesaanijuustolla gratinoitua kurpitsaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut myskikurpitsat – uunissa paahtaminen tuo kurpitsaan uskomattoman maun

X