Paahdettu myskikurpitsa
Paahdettu myskikurpitsa saa ylleen joulun maut. Appelsiinin ja inkiväärin yhdistelmä toimii hienosti kurpitsan ja pähkinöiden kanssa!
Ainekset
Paahdettu myskikurpitsa:
- 800 g myskikurpitsaa
- 3 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl appelsiinimehua
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 2 tl siirappia
- 70 g pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Paahdettu myskikurpitsa tehdään helposti näin:
1. Pese kurpitsa huolellisesti ja halkaise se. Kaavi siemenet pois ruokalusikalla. Leikkaa kurpitsa noin 1–1,5 cm paksuiksi paloiksi.
2. Sekoita kulhossa seesamiöljy, appelsiinimehu, kuoriraaste, inkivääri, suola ja siirappi. Kääntele mausteseos kauttaaltaan kurpitsapaloihin ja lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, niin että palat saavat väriä ja pehmenevät.
4. Paahda pekaanipähkinät pannulla keskilämmöllä ja rouhi ne sitten veitsellä.
5. Lado paahtuneet kurpitsapalat tarjoiluvadille. Viimeistele paahdettu myskikurpitsa ripottelemalla päälle paahdettu pekaanipähkinärouhe.
Katso myös: Parmesaanijuustolla gratinoitua kurpitsaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut myskikurpitsat – uunissa paahtaminen tuo kurpitsaan uskomattoman maun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous