Reseptit

Paahdettu nyhtöpossusalaatti ja piparjuuri-jogurttikastike

Ruokaisa nyhtöpossusalaattion helppo ja nopea ruoka. Jogurttisessa astikkeessa maistuu pirteästi piparjuuri.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu nyhtöpossusalaatti:

  • 500-600 g ylikypsää possua (löytyy kaupasta pulled pork- tuotenimellä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl chililastuja
  • 2 tl fariinisokeria

Piparjuuri-jogurttikastike

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g pieniä porkkanoita tai porkkanatikkuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 omenaa kuutioina
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

Paahdettu nyhtöpossusalaatti ja piparjuuri-jogurttikastike tehdään helposti näin:

1. Revi possu leivinpaperilla peitetylle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita oliiviöljyyn kaikki mausteet ja kaada se lihojen päälle. Kääntele maut tasai- sesti sekaisin.

2. Paahda lihaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia välillä käännellen. Jäähdytä hieman.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

4. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista porkkanoihin väriä. Käytä myös omenakuutiot nopeasti pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

5. Revi salaatti ja rucola isolle vadille. Levitä päälle puolet porkanoista ja omenakuutioista. Lisää sitten possu ja lopuksi loput porkkanat ja omenakuutiot. Viimeistele paahdettu nyhtöpossusalaatti piparjuuri-jogurttikastikkeella ja tarjoa.

Katso myös: Nyhtöpossu ja tomaatti-chilikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Nyhtöpossu kypsennetään lempeässä lämmössä

X