Reseptit

Paahdettu parsa-valkosipulikeitto

Parsakeiton juju ovat uunissa paahdetut parsat ja valkosipulinkynnet. Niistä keitto saa ihanan täyteläisen, paahteisen aromin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • noin 6 dl mietoa kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 1 dl paahdettuja manteleita

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tai leikkaa tyvestä puiseva pala pois. Levitä parsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lisää pellille myös kuoritut valkosipulinkynnet. Pirskottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paahda 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

2. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja lisää joukkoon paahdetut parsat. Kiehauta ja lisää kuohukerma ja lehtipersilja. Soseuta keitto tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja tilkka vettä, jos keitto jää liian paksuksi.

3. Rouhi paahdettuja manteleita hieman veitsellä.

4. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele pinnalle mantelirouhetta.

X