Reseptit

Paahdettua kuhaa ja uunikasviksia

Kala-ateriassa on niukasti kaloreita mutta paljon makua. Voit keittää lisäkkeeksi vihreitä kasviksia, esimerkiksi papuja tai parsakaalia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 pieni fenkoli
  • 2 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1/2 paprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 rkl siemensekoitusta
  • tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele kuhafilee. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2.Puolita fenkoli, leikkaa pois kova kanta. Suikaloi fenkoli. Lohko tomaatit, suikaloi sipuli ja paloittele paprika. Pane kasvikset uunivuokaan, kääntele joukkoon öljy, mausta kasvikset. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Kuumenna parila- tai paistinpannu. Paahda kalapaloja pannulla 1–2 minuuttia puoleltaan. Nosta kalapalat kasvisten päälle. Ripottele pinnalle siemeniä ja tilliä.

X