Reseptit

Paahdettua kuhaa ja uunikasviksia

8.1.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kala-ateriassa on niukasti kaloreita mutta paljon makua. Voit keittää lisäkkeeksi vihreitä kasviksia, esimerkiksi papuja tai parsakaalia.

Ainekset

300 g kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 pieni fenkoli
2 tomaattia
1 sipuli
1/2 paprikaa
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

2 rkl siemensekoitusta
tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele kuhafilee. Sipaise palat öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2.Puolita fenkoli, leikkaa pois kova kanta. Suikaloi fenkoli. Lohko tomaatit, suikaloi sipuli ja paloittele paprika. Pane kasvikset uunivuokaan, kääntele joukkoon öljy, mausta kasvikset. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Kuumenna parila- tai paistinpannu. Paahda kalapaloja pannulla 1–2 minuuttia puoleltaan. Nosta kalapalat kasvisten päälle. Ripottele pinnalle siemeniä ja tilliä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *