Karhunvatukka-punajuuri-chutney sopii erinomaisesti paahtopaistin kaveriksi.
Reseptit

Paahtopaisti-chutneyleivät

Paahtopaistileivät tarjoillaan makean ja happaman punajuuri-karhunvatukkachutneyn kanssa.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-karhunvatukkachutney

  • 400 g punajuuria
  • 1 punasipuli
  • 150 g pakastettuja karhunvatukoita
  • 11/2 dl ruokosokeria
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Piparjuurituorejuusto

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 tl raastettua piparjuurta (tai maun mukaan)

Lisukkeet

  • 6 viipaletta isoa jyväistä paahtoleipää tai muuta leipää
  • 12 viipaletta paahtopaistia
  • 1 pieni ohueksi suikaloitu punasipuli
  • versoja koristeluun

Valmistusohje

 

1. Tee ensin punajuuri-karhunvatukkachutney: Kuori ja kuutioi punajuuret pieneksi. Hienonna punasipuli. Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä noin tunti, kunnes chutney on hillomaista. Anna jäähtyä, purkita ja säilytä jääkaapissa. Tarjoillaan kylmänä.

2. Sekoita tuorejuusto ja piparjuuri keskenään. Levitä paksu kerros tuorejuustoa leivän päälle. Päällystä punasipulilla, paahtopaistilla, chutneyllä ja versoilla.
vinkki! Voit myös maustaa labneh-juuston piparjuurella ja tarjoillasitä tuorejuuston sijaan.

Katso myös:

Pulled beef -voileivät Ruoka.fi

Lämmin kanaleipä ja ananassalsa Ruoka.fi

Pulled Pork eli revitty possunkassler Kotiliesi.fi

X