Reseptit

Päärynä-pekonipiiraat

Päärynä-pekonipiiraat valmistuvat helposti ja vievät kielen. Päärynän, savun makuisen kinkun ja juuston yhdistelmä toimii todella hyvin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päärynä-pekonipiiraat

  • 4 pientä levyä pakastevoi- tai lehtitaikinaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 päärynää
  • 4 isoa viipaletta palvikinkku
  • 100 g voimakasta juustoraastetta (esim. gruyere)
  • 1/4 tl mustapippruia

Valmistusohje

1. Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle.

2. Mausta tuorejuusto sinapilla. Jaa juusto taikinalevyille ja levitä se niin, että reunoille jää noin 1,5 cm tyhjää tilaa.

3. Viipaloi päärynät ja asettele ne tuorejuuston päälle.

4. Lisää päälle palvikinkut ja juustoraaste. Viimeistele mustapippurilla.

5. Paista päärynä-pekonipiiraat 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Katso myös: Rapea juusto-päärynäpiiras

Katso myös Kotiliesi.fi: Päärynä-sinihomejuustpiirakka

X