päärynä-sinihomejuustorulla
Tämä rulla on puoliksi pullaa ja puoliksi leipää. Sokeria ja voita on oikeaa pullaa vähemmän, mutta makeansuolainen täyte tekee tästä leivästä herkun.
Reseptit

Päärynä- sinihomejuusto- rulla

Tämä rulla on puoliksi pullaa ja puoliksi leipää. Sokeria ja voita on oikeaa pullaa vähemmän, mutta makeansuolainen täyte tekee tästä leivästä herkun.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl ruokokidesokeria
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.5 tl vaniljajauhetta
  • 2 dl rouheisia sämpyläjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g sulatettua voita

täyte:

  • 1 iso tai 2 pientä päärynää viipaleina
  • 100 g sinihomejuustoa muruina
  • 100 g saksanpähkinöitä rouhittuina

voiteluun:

  • 50 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen maitoon. Vesi saa olla hieman lämpimämpää kulhoon kaadettaessa, koska se jäähtyy muutaman asteen välittömästi huoneenlämpöisessä kulhossa.

2. Lisää nesteeseen mausteet ja sämpyläjauhot. Sekoita tasaiseksi ja alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen käsin vaivaten. Leivo taikina kimmoisaksi niin että se irtoaa käsistä. Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia.

3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina levyksi. Asettele taikinalle päärynäviipaleet ja murenna päälle sinihomejuusto. Lisää lopuksi pähkinärouhe. Kääri taikina rullaksi ja nosta rulla leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Painele rullan päät kiinni. Kohota vielä noin 15 minuuttia ja voitele rulla voisulalla.

4. Paista 200 asteessa 35–40 minuuttia. Leikkaa vielä hieman lämmin rulla viipaleiksi ja tarjoile.

X