Pähkinä-toffeeboston
Pähkinä-toffeeboston kätkee sisäänsä sekä makeita toffeepaloja että suolaisia pähkinöitä. Vastustamattoman ihana pulla katoaa pelliltä hetkessä!
Ainekset
Pullataikina
- 1/2 annos pullataikinaa
Täyte
- 120 g kuivapaahdettuja suolapähkinöitä (esim. Nutisal)
- n. 16 kpl pehmeää kermatoffeekarkkia (esim. Omar)
- 75 g pehmeää voita
- 1/2 dl fariinisokeria
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeluun
- 2 tl sitruunamehua
- 1 dl tomusokeria
- rouhittuja suolapähkinöitä
Valmistusohje
Pähkinä-toffeeboston leivotaan helposti näin:
1. Valmista pullataikina.
2. Rouhi pähkinät karkeasti ja silppua karamellit. Kumoa kohonnut pullataikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa hetki ja kauli se sitten noin 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä voi levyn pinnalle. Ripottele päälle fariinisokeri, rouhitut pähkinät ja silputut toffeet.
3. Kääri levy rullaksi aloittaen pitkältä sivulta. Leikkaa rulla 12 palaksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan (n. 25 x 20 cm) leikkuupuoli ylöspäin. Voitele pinta munalla. Kypsennä pähkinä-toffeeboston 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
4. Sekoita sitruunamehusta ja tomusokerista kuorrute. Valuta se jäähtyneen pullan pinnalle ja ripottele kuorrutteen päälle rouhittuja pähkinöitä.
Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon
Katso myös Kotiliesi.fi: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous