Reseptit

Pähkinä-toffeeboston

Pähkinä-toffeeboston kätkee sisäänsä sekä makeita toffeepaloja että suolaisia pähkinöitä. Vastustamattoman ihana pulla katoaa pelliltä hetkessä!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina

  • 1/2 annos pullataikinaa

Täyte

  • 120 g kuivapaahdettuja suolapähkinöitä (esim. Nutisal)
  • n. 16 kpl pehmeää kermatoffeekarkkia (esim. Omar)
  • 75 g pehmeää voita
  • 1/2 dl fariinisokeria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl tomusokeria
  • rouhittuja suolapähkinöitä

Valmistusohje

Pähkinä-toffeeboston leivotaan helposti näin:

1. Valmista pullataikina.

2. Rouhi pähkinät karkeasti ja silppua karamellit. Kumoa kohonnut pullataikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa hetki ja kauli se sitten noin 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä voi levyn pinnalle. Ripottele päälle fariinisokeri, rouhitut pähkinät ja silputut toffeet.

3. Kääri levy rullaksi aloittaen pitkältä sivulta. Leikkaa rulla 12 palaksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan (n. 25 x 20 cm) leikkuupuoli ylöspäin. Voitele pinta munalla. Kypsennä pähkinä-toffeeboston 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

4. Sekoita sitruunamehusta ja tomusokerista kuorrute. Valuta se jäähtyneen pullan pinnalle ja ripottele kuorrutteen päälle rouhittuja pähkinöitä.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

X