Reseptit

Pähkinäinen broileri-juuressalaatti

27.4.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3 broilerin rintafileetä
1 rkl pähkinäöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 limetin mehu
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 kerä rapeaa salaattia
kourallinen herneenversoja
1 dl maapähkinöitä rouhittuina
½ granaattiomenan siemenet

Kastike

0.5 dl sweet chili -kastiketta
1 limetin mehu
2 tl raastettua inkivääriä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Laita broileri-salaattiin vaihteeksi  trendikkäitä ja ravinteikkaita ituja, silmuja ja siemeniä. Herneen versoja voi kasvattaa helposti myös itse. Kokeile myös herneen idätystä.

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään.

2. Mausta rintafileiden pinnat pähkinäöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Kuumenna paistinpannu ja paista fileisiin molemmin puolin hyvä väri. Hauduta fileet kypsiksi keskilämmöllä välillä käännellen, purista pinnalle lopuksi limetin mehu. Paloittele fileet.

3. Kuori ja suikaloi porkkana ja palsternakka. Kääntele suikaleet kastikkeen joukkoon maustumaan.

4. Revi salaatti ja kääntele puolet herneenversoista salaatin joukkoon. Levitä salaatti lautasille.

5. Kokoa päälle juuressuikaleet, paloiteltu broileri sekä rouhitut maapähkinät.

6. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja lopuilla herneenversoilla.

Katso myös: 

Linssi-broilerisalaatti Ruoka.fi

Pähkinäinen broilerisalaatti Ruoka.fi

Keväinen broilerisalaatti Kotiliesi.fi