
Pähkinäiset proteiinipatukat
Säilytä pähkinäiset ja proteiinipitoiset raakapatukat paperiin tai muoviin käärittyinä tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Patukat voi pakastaa yksittäispakattuina.
Herkulliset proteiinipatukat maistuvat välipalaksi.
Ainekset
- 100 g liotettuja hasselpähkinöitä
- 100 g raakakaakaota
- 100 g kookosöljyä
- 125 g agavesiirappia
- (1-2 rkl vettä)
- 100 g manteleita
- yhteensä 50 g siemeniä (auringonkukka, kurpitsa, seesami)
- 75 g kookoshiutaleita
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Yksi pähkinäinen proteiinipatukka sisältää 330 kaloria, 9 g proteiinia, 21 g hiilihydraatteja.
1. Anna hasselpähkinöiden liota vedessä noin 8 tuntia. Valuta pähkinät ja jauha hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kaakaota ja öljyä vuorotellen vähän kerrallaan. Kaavi seosta välillä kulhon reunoilta ja pohjalta. Lisää siirappi. Jos seoksesta tulee ryynimäistä, lisää 1–2 rkl vettä. Siirrä seos kulhoon odottamaan.
2. Rouhi mantelit ja siemenet tehosekoittimessa rouheeksi. Lisää seos kookoshiutaleiden ja suolan kanssa hasselpähkinätahnaan.
3. Vuoraa noin 10×20 sentin vuoka muovikelmulla. Painele massa vuokaan ja ripottele halutessasi pinnalle kookoshiutaleita. Pane vuoka jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa levy patukoiksi.
Lisää energiaa treeneihin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous