Pähkinäpiiraat
Ainekset
- 1 annos murotaikinaa
Täyte
- 200 g erilaisia pähkinöitä
- 1 dl vaaleaa tai vaahterasiirappia
- 1 dl fariinisokeria
- 50 g sulatettua voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
Valmistusohje
1. Valmista murotaikina. Voitele irtopohjainen piirakkavuoka ja peitä vuoan pohja sopivan kokoisella leivinpaperipalalla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Voit myös paistaa piirakan kuvan tapaan pienissä tartalettivuoissa. Tarvitset 6–8 pikkuvuokaa.) Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita siirappiin sokerit, voisula ja munat. Levitä reilu puolet pähkinöistä pohjan päälle. Kaada päälle siirappi-sokeri-munaseos. Ripottele pinnalle loput pähkinöistä.
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä piiras kypsennyksen puolessavälissä kaksinkertaisella leivinpaperilla, ettei piiras tummu liikaa.
4. Anna piirakan jäähtyä ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous