Reseptit

Palsternakka-purjokeitto

Soseuta palsternakka-purjokeitto niin sileäksi ja samettiseksi kuin saat. Pehmeä suutuntuma tekee tästä yksinkertaisesta keitosta luksusta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Palsternakka-purjokeitto:

  • 600-700 g palsternakkaa
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 1 iso purjosipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 tl tummaa sokeria
  • n. 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele palsterna­kat ja peruna. Halkaise purjo ja huuhtele se. Leikkaa suikaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Li­sää sitten palsternakka ja peruna sekä sokeri. Hauduta sekoitellen pari minuuttia.

3. Lisää vesi (sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät),suola ja laakerinlehdet. Kiehau­ta ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto. Lisää kuohu­kerma ja kiehauta vielä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

X