Palsternakka-purjokeitto
Soseuta palsternakka-purjokeitto niin sileäksi ja samettiseksi kuin saat. Pehmeä suutuntuma tekee tästä yksinkertaisesta keitosta luksusta.
Ainekset
Palsternakka-purjokeitto:
- 600-700 g palsternakkaa
- 1 iso jauhoinen peruna
- 1 iso purjosipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 1 tl tummaa sokeria
- n. 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2-3 laakerinlehteä
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele palsternakat ja peruna. Halkaise purjo ja huuhtele se. Leikkaa suikaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää sitten palsternakka ja peruna sekä sokeri. Hauduta sekoitellen pari minuuttia.
3. Lisää vesi (sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät),suola ja laakerinlehdet. Kiehauta ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto. Lisää kuohukerma ja kiehauta vielä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous