Palsternakkalaatikko
Palsternakasta tehty laatikko on ihanan pehmeä ja makea lisuke kaikenlaisille joulupöydän herkuille. Ohje on iso, mutta se on helppo puolittaa tarvittaessa.
Ainekset
Palsternakkalaatikko:
- 800 g palsternakkoja
- 2 jauhoista perunaa
- 30 g voita
- 2 dl kermaa
- keitinlientä
- 1 kananmuna
- 2 rkl korppujauhoja
- 2-3 rkl vaaleaa siirappia
- 1-1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- ripaus jauhettua muskottipähkinää tai pippuria
Pinnalle:
- 2 rkl voita
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Säästä pari desiä keitinlientä. Soseuta kasvikset aivan sileäksi.
2. Lisää voi nokareina kuumaan soseeseen. Ohenna sose kermalla ja keitinliemellä löysän puuron kaltaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
3. Lisää kananmuna, korppujauhot ja siirappi (käytä ensin 2 rkl). Mausta sose suolalla, inkiväärillä ja muskotilla tai pippurilla. Maista, kaipaako sose lisää makua.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita ja korppujauhoja. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Vinkki: Jos palsternakkaa jää tähteeksi, tee siitä ohuita tikkuja ja paista tikut rapeiksi runsaassa öljyssä. Mausta kypsät palsternakkaranskalaiset sormisuolalla ja tarjoa lisukkeena esimerkiksi riistakäristyspadan kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous