Reseptit

Panzanella muurikassa

Panzanella valmistuu muurikassa vastustamattoman makoisaksi. Salaatti on maukas lisuke grillimakkaralle tai paahtopaistivartaille. Salaatti valmistetaan kuivahtaneista leipäpaloista, jotka imevät ihanasti itseensä anjoviksen, valkosipulin ja viinietikan höystämää kastiketta. Paista panzanellaa kuumalla muurikkapannulla mehukkaan makeiden tomaattien lisäämisen jälkeen vain hetken, jotta tomaatit eivät muhjaannu liikaa

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Panzanella muurikassa

  • n. 250 g vaaleaa kuivahtanutta leipää
  • 500 g erilaisia tomaatteja
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 ruukku basilikaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl mustia kalamataoliiveja
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja

Kastike

  • 3 anjovisfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Panzanella muurikassa tehdään helposti näin:

1. Paloittele leipä kuutioiksi. Huuhtele tomaatit, leikkaa isot tomaatit lohkoiksi, kirsikkatomaatit voi käyttää kokonaisina. Huuhtele kesäsipuli, leikkaa sipuli lohkoiksi ja viipaloi varsi. Hienonna basilika.

2. Murskaa anjovisfileet haarukalla kulhossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

3. Paista leipäpaloja öljyssä muurikassa. Kun leivät ovat hieman ruskistuneet, lisää joukkoon tomaatit, sipulit ja oliivit. Paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon kastike. Nosta tarjoiluvadille. Lisää basilika ja parmesaanijuustolastut.

VINKKI! Jos käytössäsi ei ole kuivahtanutta leipää, paloittele tuore pehmeä leipä, levitä leivinpaperille ja anna kuivua huoneenlämmössä muutaman tunnin. Voit myös pikakuivattaa leipäkuutiot 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Katso myös: Lämmin salaatti toimii niin lounaana kuin aterian lisukkeenakin – näillä ohjeilla teet satokauden parhaat salaatit

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillatut kasvikset – näin valmistat täydelliset grillikasvikset

X