Papu-päärynäsalaatti
Papu-päärynäsalaatti loihditaan vihreistä pavuista, päärynästä ja ilmakuivatusta kinkusta. Maukas salaatti kelpaa vaikka juhlatarjoiluihin.
Ainekset
Papu-päärynäsalaatti
- 300 g vihreitä pitkiä papuja
- 2 päärynää
- 1 kerä lehtisalaattia
- 80 g parmankinkkua tai Schwartzwaldin kinkkua
- 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Kastike
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 tl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Papu-päärynäsalaatti tehdään helposti näin:
1. Puhdista pavut ja keitä ne napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, 4–5 minuuttia.
2. Viipaloi päärynät ohuen ohuiksi viipaleiksi ja revi lehtisalaatti haarukkapaloiksi.
3. Levitä salaatti isolle laakealle vadille. Lisää pinnalle pavut, päärynäviipaleet ja kinkut.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaatille.
5. Viimeistele papu-päärynäsalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Katso myös: Papu-perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu – supertrendikäs proteiinipommi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous