Reseptit

Papu-päärynäsalaatti

Papu-päärynäsalaatti loihditaan vihreistä pavuista, päärynästä ja ilmakuivatusta kinkusta. Maukas salaatti kelpaa vaikka juhlatarjoiluihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papu-päärynäsalaatti

  • 300 g vihreitä pitkiä papuja
  • 2 päärynää
  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 80 g parmankinkkua tai Schwartzwaldin kinkkua
  • 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Kastike

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Papu-päärynäsalaatti tehdään helposti näin:

1. Puhdista pavut ja keitä ne napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, 4–5 minuuttia.

2. Viipaloi päärynät ohuen ohuiksi viipaleiksi ja revi lehtisalaatti haarukkapaloiksi.

3. Levitä salaatti isolle laakealle vadille. Lisää pinnalle pavut, päärynäviipaleet ja kinkut.

4. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos salaatille.

5. Viimeistele papu-päärynäsalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Katso myös: Papu-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu – supertrendikäs proteiinipommi

X