Parhaat dippikastikkeet
Dippikastikkeiden pohjaksi sopii niin majoneesi kuin rankankermakin. Makua tuovat tulinen harissa sekä sitruuna ja sinappi. Kun dippikastikkeet ovat kohdillaan, niihin voi dipata melkein mitä vain, kuten kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia ja leipätikkuja. Kokeile myös palsternakkaa, lanttua, omenaa ja sellerinvarsia.
Ainekset
Harissadippi:
- 1 dl majoneesia
- 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 1 rkl harissaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
Sitruuna-sinappidippi:
- 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1-2 rkl dijoninsinappia
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Lisäksi:
- 1 pieni kukkakaali
- 1 kurkku
- 4-5 porkkanaa
- leipätikkuja
Valmistusohje
1. Sekoita dippien ainekset kulhossa ja anna niiden maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
2. Paloittele kasvikset.
3. Dippaa kasviksia ja leipätikkuja dippeihin ja nauti leffasta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous