Reseptit

Parhaat dippikastikkeet

Dippikastikkeiden pohjaksi sopii niin majoneesi kuin rankankermakin. Makua tuovat tulinen harissa sekä sitruuna ja sinappi. Kun dippikastikkeet ovat kohdillaan, niihin voi dipata melkein mitä vain, kuten kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia ja leipätikkuja. Kokeile myös palsternakkaa, lanttua, omenaa ja sellerinvarsia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Harissadippi:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl harissaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa

Sitruuna-sinappidippi:

  • 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1-2 rkl dijoninsinappia
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Lisäksi:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 kurkku
  • 4-5 porkkanaa
  • leipätikkuja

Valmistusohje

1. Sekoita dippien ainekset kulhossa ja anna niiden maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

2. Paloittele kasvikset.

3. Dippaa kasviksia ja leipätikkuja dippeihin ja nauti leffasta.

X