Reseptit

Parhaat dippikastikkeet

27.2.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Dippikastikkeiden pohjaksi sopii niin majoneesi kuin rankankermakin. Makua tuovat tulinen harissa sekä sitruuna ja sinappi. Kun dippikastikkeet ovat kohdillaan, niihin voi dipata melkein mitä vain, kuten kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia ja leipätikkuja. Kokeile myös palsternakkaa, lanttua, omenaa ja sellerinvarsia.

Ainekset

Harissadippi:

1 dl majoneesia
1 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 rkl harissaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa

Sitruuna-sinappidippi:

2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
1-2 rkl dijoninsinappia
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Lisäksi:

1 pieni kukkakaali
1 kurkku
4-5 porkkanaa
leipätikkuja

Valmistusohje

1. Sekoita dippien ainekset kulhossa ja anna niiden maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

2. Paloittele kasvikset.

3. Dippaa kasviksia ja leipätikkuja dippeihin ja nauti leffasta.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme