parhaat makkaraperunat
Moderneista makkaraperunoista ei puutu makua eikä väriä.
Reseptit

Parhaat makkaraperunat

Makkaraperunoiden luksusversiossa ei käytetä valmisperunoita, ja mukana on myös kukkakaalia, punasipulia ja tuoretta timjamia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parhaat makkaraperunat:

  • 6-8 perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 400-500 g mausteista ruokamakkaraa
  • 2 sipulia
  • 400 g kukkakaalia
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl kurkkusalaattia
  • 1 rkl sinappia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Leikkaa kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot kulhoon, lisää öljy ja suola, kääntele sekaisin. Levitä perunat pellille ja kypsennä 15 minuuttia. Käännä perunoita lastalla sen jälkeen.

2. Kuutioi tai viipaloi perunoiden kypsyessä makkarat. Viipaloi sipulit ja kukkakaali. Pane kasvikset ja timjaminlehdet kulhoon ja kääntele niiden joukkoon vähän öljyä. Pane makkarat, kukkakaali ja sipulit uunipellille perunoiden viereen. Pyöräytä päälle mustapippuria. Kypsennä edelleen noin 15 minuuttia.

3. Sekoita kastike kermaviilistä, kurkkusalaatista ja sinapista.

X