Reseptit

Parsakaali-mantelipasta

20.10.2017 Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Manteli tuo lempeää makua tähän maukkaaseen kasvispastaan.

Ainekset

500 g parsakaalia
300 g pastaa, esim. fusillia
1 rkl oliiviöljyä
1 dl ruskeita manteleita
1/4 tl kuivattuja chilihiutaleita
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
50 g pecorinojuustoa

Gremolata:

2 luomusitruunan kuoret raasteena
2 valkosipulinkynttä raasteena
1 luomusitruunan mehu
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Pilko parsakaali pieniksi ku­kinnoiksi. Kuori ja pilko myös varsi. Keitä parsakaaleja 2 mi­nuuttia suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Nosta parsa­kaalit reikäkauhalla lautaselle ja lisää pasta ja keitä se napakan kypsäksi.

2. Valmista gremolata. Sekoita sitruunankuoriraaste ja valko­sipulinkynsiraaste sekä sitruu­nan mehu ja lehtipersilja. Lisää joukkoon 3 ruokalusikallista öl­jyä.

3. Lämmitä pannulla ruokalusi­kallinen öljyä ja lisää joukkoon keitetyt parsakaalit. Paista mi­nuutin ajan. Valuta pasta, mutta säästä puoli desiä keitinlientä.

4. Rouhi mantelit ja lisää ne pan­nulle pastan, mausteiden ja gre­molatan kanssa. Lisää pastan kei­tinliemi. Sekoita hyvin. Höylää juusto lastuiksi ja tarjoile pastan kera.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme