Reseptit

Pastéis de nata

9.4.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

6 levyä lehtitaikinaa

täyte:

2 dl kermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
2 tl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
pinnalle:
tomusokeria
kanelia

Valmistusohje

Pastéis de Nata on portugalilainen herkku. Belemin kaupunginosassa Lissabonissa voi herkutella aidoilla Pastéis de Belem -leivoksilla, muualla Portugalissa leivos tarjotaan nimellä Pastéis de nata. Kotona tämä herkku syntyy lehtitaikinasta ja itse tehdystä vaniljakreemistä.

1. Sulata taikinalevyt. Tee täyte taikinan sulaessa.

2. Mittaa kerma, maito, keltuaiset, jauhot ja sokeri kattilaan. Raasta sekaan sitruunan kuori. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa ja sakenee, ota kattila pois levyltä. Lisää vaniljasokeri ja anna täytteen jäähtyä välillä sitä sekoitellen.

3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Ota juomalasilla taikinalevyistä pyöreitä pohjia ja vuoraa taikinalla joko metallisen muffinipellin kolot tai kertakäyttöiset alumiinivuoat. Pistele pohjat haarukalla. Lusikoi täytettä pohjien päälle niin, että täytteelle jää reilusti kuohumisvaraa.

4. Paista torttuja noin 15 minuuttia uunin keskiosassa. Täytteen pinta saa ruskistua sieltä täältä. Anna torttujen jäähtyä haaleiksi ja ripottele pinnalle tomusokeria ja vähän kanelia.

Kommentit (3)

Hei! Eikö sivuillanne ole järkevästi reseptien printtausmahdollisuutta? Vaikka onkin vuosi 2018, niin ruokaohjeiden suhteen printtaaminen on mielestäni ihan toimiva konsepti. Huom! En ole sen vanhempi kuin kolmekymppinen 😀

23
3

Hei! Eikö sivuillanne ole järkevästi reseptien printtausmahdollisuutta? Vaikka onkin vuosi 2018, niin ruokaohjeiden suhteen printtaaminen on mielestäni ihan toimiva konsepti. Huom! En ole sen vanhempi kuin kolmekymppinen 😀

23
3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *