Reseptit

Pecanpähkinä-suklaapiirakka

Pecanpähkinä-suklaapiirakka sammuttaa taatusti makeannälän. Tarjoile halloween-juhlien kahvipöydässä!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g pecanpähkinöitä
  • 100 g pehmeitä kuivattuja ja kivettömiä taateleita
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti n. 75%)
  • 25 g voita kuutioina
  • 4 rkl sokeria (4-5 rkl)
  • 0.5 tl kanelia

koristeluun:

  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  • salmiakkimakeisia

Valmistusohje

Pecanpähkinäsuklaapiirakka maistuu halloween-juhlien jälkiruokana. Tästä reseptistä tulee noin 6-8 annosta.

1. Rouhi pecanpähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Painele seos leivinpaperilla peitetyn kapean piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
2. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja lisää kattilaan paloiteltu  suklaa, voi sekä sokeri. Sekoita niin, että seos on tasaista. Mausta kanelilla.
3. Anna seoksen jäähtyä kattilassa ja kaada se sitten piirakkapohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna piirakan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
4. Poista kelmu ja koristele pinta suklaarouheella ja salmiakkikarkeilla.

X