Pecanpähkinä-suklaapiirakka
Pecanpähkinä-suklaapiirakka sammuttaa taatusti makeannälän. Tarjoile halloween-juhlien kahvipöydässä!
Ainekset
pohja:
- 150 g pecanpähkinöitä
- 100 g pehmeitä kuivattuja ja kivettömiä taateleita
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
täyte:
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti n. 75%)
- 25 g voita kuutioina
- 4 rkl sokeria (4-5 rkl)
- 0.5 tl kanelia
koristeluun:
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
- salmiakkimakeisia
Valmistusohje
Pecanpähkinäsuklaapiirakka maistuu halloween-juhlien jälkiruokana. Tästä reseptistä tulee noin 6-8 annosta.
1. Rouhi pecanpähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Painele seos leivinpaperilla peitetyn kapean piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
2. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja lisää kattilaan paloiteltu suklaa, voi sekä sokeri. Sekoita niin, että seos on tasaista. Mausta kanelilla.
3. Anna seoksen jäähtyä kattilassa ja kaada se sitten piirakkapohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna piirakan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
4. Poista kelmu ja koristele pinta suklaarouheella ja salmiakkikarkeilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous