Reseptit

Pekoniin kääritty villisika ja puolukkakastike

Pekoniin kääritty villisika on tuhti ruoka, joka tarjotaan puolukkakastikkeen kera. 

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g villisian sisäfileetä annosta kohden
  • 1-2 viipaletta pekonia

puolukkakastike:

  • 5 dl naudan Demi Glacea
  • 5 dl punaviinikastikepohjaa
  • 3 dl pakastepuolukoita
  • 1 tl pihlajanmarjahyytelöä
  • 2 rkl balsamicoa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

 

Leikkaa fileestä noin 70–75 g:n paloja ja painele ne pihvin muotoon. Kiedo pihvit pekoniin ja paahda molemmin puolin kuivalla pannulla, kunnes pinnassa on kaunis väri. Nosta pihvit uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Puolukkakastike:

Kiehauta kattilassa balsamico ja lisää muut aineet. Keitä kastiketta kokoon noin 30 minuuttia. Siivilöi kastike ja tarkista maku.
Ohje: ravintola Rampsi, Vierumäki

X