Reseptit

Pekonipiirakka

Pekonipiirakan yksinkertaiset aineet ovat tämän pikkusuolaisen maun takana.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl Kylmää vettä

Täyte

  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 rkl voita
  • 150 g silputtua pekonia
  • 3 dl kevyt- tai ruokakermaa
  • 3 munaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 dl persiljasilppua
  • tuoretta timjamia
  • 4 dl emmentalraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa. Silppua ja ruskista pekoni. Sekoita munat kermaan ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

3. Pane sipuli- ja pekonisilput pohjan päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja timjamia sekä juustoraaste. Kaada muna-kermaseos päälle.

4. Kypsennä pikkupiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, isoa piirakkaa noin 35–40 minuuttia.

X