![](https://anna.fi/awpo/img/s/f/ruokaohje/729406-piirakkataikina.jpg?s=415e9daa48362bb4dd28b4b7a2062042&fit=crop)
Pekonipiirakka
Pekonipiirakan yksinkertaiset aineet ovat tämän pikkusuolaisen maun takana.
Ainekset
pohjataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 125 g voita tai margariinia
- 2 rkl Kylmää vettä
Täyte
- 1 hienonnettu sipuli
- 1 rkl voita
- 150 g silputtua pekonia
- 3 dl kevyt- tai ruokakermaa
- 3 munaa
- suolaa, mustapippuria
- 1 dl persiljasilppua
- tuoretta timjamia
- 4 dl emmentalraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa. Silppua ja ruskista pekoni. Sekoita munat kermaan ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
3. Pane sipuli- ja pekonisilput pohjan päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja timjamia sekä juustoraaste. Kaada muna-kermaseos päälle.
4. Kypsennä pikkupiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, isoa piirakkaa noin 35–40 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous