Reseptit

Perinteinen siskonmakkarakeitto valmistuu nopeasti

Runsaasti kasviksia sisältävä perinteinen siskonmakkarakeitto on edullinen ruoka  ja maistuu muksuille. Siskonmakkarakeitto on valmista reilussa puolessa tunnissa. Keittoon voi käyttää siskonmakkaroiden sijaan ruskistettua jauhelihaa tai ruodotonta kalaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Siskonmakkarakeitto valmistuu nopeasti.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pala mukulaselleriä
  • pala palsternakkaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1/2 purjosipulia
  • 1 1/2 l liha- tai kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 400 g siskonmakkaroita
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

 

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, mukulaselleri sekä palsternakka. Leikkaa juurekset pienemmiksi kuutioiksi kuin perunat, jolloin ne kypsyvät samassa ajassa. Huuhdo kukkakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna liha- tai kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää paloitellut perunat ja juurekset, laakerinlehti sekä maustepippurit. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kukkakaali ja purjosipuli. Purista siskonmakkarat pieninä nokareina keiton joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jatka keittämistä muutama minuutti, kunnes kukkakaali ja makkarat ovat kypsyneet. Höystä valmis keitto hienonnetuilla yrteillä.

X