Reseptit

Perinteinen siskonmakkarakeitto valmistuu nopeasti

8.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

4 perunaa
2 porkkanaa
pala mukulaselleriä
pala palsternakkaa
1 pieni kukkakaali
1/2 purjosipulia
1 1/2 l liha- tai kasvislientä
1 laakerinlehti
muutama kokonainen maustepippuri
400 g siskonmakkaroita
hienonnettuja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Runsaasti kasviksia sisältävä perinteinen siskonmakkarakeitto on edullinen ruoka  ja maistuu muksuille. Siskonmakkarakeitto on valmista reilussa puolessa tunnissa. Keittoon voi käyttää siskonmakkaroiden sijaan ruskistettua jauhelihaa tai ruodotonta kalaa.

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, mukulaselleri sekä palsternakka. Leikkaa juurekset pienemmiksi kuutioiksi kuin perunat, jolloin ne kypsyvät samassa ajassa. Huuhdo kukkakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna liha- tai kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää paloitellut perunat ja juurekset, laakerinlehti sekä maustepippurit. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kukkakaali ja purjosipuli. Purista siskonmakkarat pieninä nokareina keiton joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jatka keittämistä muutama minuutti, kunnes kukkakaali ja makkarat ovat kypsyneet. Höystä valmis keitto hienonnetuilla yrteillä.