Reseptit

Persikoita ja mascarponea

Persikoita ja mascarponea jälkiruokaan lorautetaan tilkka Amarettoa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 suurta kypsää persikkaa
  • ½ dl Amarettoa (mantelilikööriä) tai sitruslikööriä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 dl murennettuja (manteli)pikkuleipiä
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

 

Pese persikat hyvin ja halkaise ne. Poista kivet ja lohko persikanpuolikkaat. Sekoita keskenään likööri, sitruunanmehu sekä sokeri ja kaada seos persikanlohkojen päälle. Anna maustua jonkin aikaa.

Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Mausta mascarpone sokerilla ja sekoita sen joukkoon vaniljavaahto varovasti nostelemalla.

Annostele persikanpalat, pikkuleivät ja mascarponeseos kerroksittain jälkiruoka-astioihin. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Vinkki: Tähän jälkiruokaan voi persikoiden sijaan käyttää nektariineja.

X