Persimon-vuohenjuustopalat
Reseptit

Persimon-vuohenjuustopalat

Makean persimonin ja suolaisen vuohenjuuston makuliitto on lyömätön. Tyylikäs makea suolapala maistuu erityisesti vaalean glögin kanssa.
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Persimon-vuohenjuustopalat

  • 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä
  • 1-2 kpl persimonia
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1/2 dl mantelilastuja
  • hunajaa

Voiteluun

  • 1 kpl kananmuna

Valmistusohje

Persimon-vuohenjuustopalat leivotaan näin:

Persimon-vuohenjuustopalat ehdit tehdä nopeasti ja stressittömästi vaikka jouluaattoaamuna kaupan pakastealtaan voitaikinoita hyödyntäen.

1. Ota voitaikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Leikkaa suora-kaiteen muotoiset voitaikinalevyt puoliksi. Leikkaa voitaikinaneliöi den kulmiin noin sentin päähän reunasta viillot, näin taikina ei kohoa liikaa ja täytteet pysyvät levyn päällä paistamisen aikana. Voitele reunat kananmunalla.

2. Pese ja kuori persimonit. Halkaise keskeltä ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi vuohenjuusto. Hienonna rosmariini.

3. Lado voitaikinapaloille persimonviipaleita, vuohenjuustoa ja hienonnettua rosmariinia. Ripottele päälle mantelilastuja.

4. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes voitaikinakuori on kauniin kullankeltainen ja rapea. Valuta päälle hunajaa. Tarjoile persimon-vuohenjuustopalat lämpimänä esimerkiksi glögin tai punaviinin kanssa.

Lue myös: Persimon, sharon ja kaki – näin tunnistat kypsän hedelmän ja teet parhaat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimon-vuohenjuustoleipä

X