peruna-sinihomejuustosalaatti
Pipsan Jumalainen perunasalaatti sopii sekä kesälounaalle että piknikille, ja se on herättänyt ihastusta myös uudenvuoden juhlissa.
Reseptit

Peruna-sinihomejuustosalaatti

Tämä jumalainen perunasalaatti sopii sekä kesälounaalle että piknikille, ja se on herättänyt ihastusta myös uudenvuoden juhlissa.
Teksti: Pipsa Hurmerinta Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-sinihomejuustosalaatti:

  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 pkt Peltola Blue - tai Aura Gold -sinihomejuustoa

Kastike:

  • 2 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 tl vaahterasiirappia tai sokeria
  • mustapippuria
  • 1 luomusitruuna
  • 1 nippu kevätsipuleita

Valmistusohje

1. Pese perunat ja kiehauta kattilallinen vettä. Lisää kattilaan perunat ja kukkurainen teelusikallinen suolaa. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia. On tärkeää, etteivät perunat kiehu liian kauan, jolloin salaatista tulee muusia.

2. Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Sekoita isossa kulhossa keskenään sinappi, öljy, etikka ja siirappi tai sokeri. Lisää ripaus suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Raasta joukkoon teelusikallinen sitruunankuorta ja puserra sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kevätsipulit varsineen ja sekoita kastikkeeseen.

3. Sekoita kuumat perunat kastikkeeseen puulusikalla tai käsin, jos näppisi kestävät kuumaa. Kastike imeytyy parhaiten kuumiin perunoihin. Anna perunoiden jäähtyä ja kääntele sitten joukkoon kuu- tioitu sinihomejuusto. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

X