Reseptit

Perunablinit

Tarjoa perunablinit sienisalaatin kanssa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Blinitaikinapohja:

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • 25 g hiivaa (1/2 pkt)
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Taikina:

  • 2 dl blinitaikinapohjaa
  • 2 dl soseutettua perunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 4 munanvalkuaista

paistamiseen:

  • kirkastettua voita

Valmistusohje

Kiehauta maito, kerma ja voi. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon hiiva. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauhot ja suola. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä yön yli.

Sekoita blinitaikinapohja, perunasose, keltuaiset, vehnäjauhot, suola ja kivennäisvesi tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset.

Anna taikinan levätä vielä puoli tuntia ennen paistamista. Paista blinit blinipannulla kirkastetussa voissa. Tarjoile haapasienisalaatin kanssa.

Kirkastettu voi:
Sulata voi hitaasti miedolla lämmöllä ja anna kiehua hetki. Kuori vaahto ja kaada kirkas voi varovasti sakan päältä pois. Voi säilyy hyvin jääkaapissa.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X