Reseptit

Perunakakut

Perunakakut sopivat esimerkiksi paistin lisukkeeksi.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g perunoita
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 50 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle:

  • korppujauhetta tai juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori perunat ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipuli ja hienonna valkosipulin kynsi. Huuhtele perunat vedessä ja kuivaa hyvin.

Sulata voi pannulla ja kuullota siinä hetki sipulia ja valkosipulia. Lisää perunat ja kuullota käännellen noin 15 minuuttia. Lado seos pieniin annosvuokiin tai muffi nipellin syvennyksiin. Peitä foliolla ja kypsennä 175-ateisessa uunissa puoli tuntia.

Poista folio ja ripottele päälle korppujauhetta tai juustoraastetta ja jatka paistamista, kunnes perunat ovat kypsät, noin 10 minuuttia.

X