Reseptit

Piadina (italialainen leipänen)

Tarjoa piadina sellaisenaan tai juuston, leikkeleiden ja rucolan kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kuivahiivaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 rkl laardia tai oliiviöljyä

täyte:

  • ricotta- tai mozzarellajuustoa
  • leikkeleitä (parmankinkkua tms.)
  • rucolaa

Valmistusohje

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kuivahiiva, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi sekä laardi tai oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan levätä peitettynä noin puoli tuntia.

Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi, pyöreiksi levyiksi. Paista leipäsiä kuumassa (valurauta)pannussa pari minuuttia molemmilta puolilta.

X