Piadina (italialainen leipänen)
Tarjoa piadina sellaisenaan tai juuston, leikkeleiden ja rucolan kanssa.
Ainekset
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kuivahiivaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 ½ dl vettä
- 2 rkl laardia tai oliiviöljyä
täyte:
- ricotta- tai mozzarellajuustoa
- leikkeleitä (parmankinkkua tms.)
- rucolaa
Valmistusohje
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kuivahiiva, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi sekä laardi tai oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan levätä peitettynä noin puoli tuntia.
Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi, pyöreiksi levyiksi. Paista leipäsiä kuumassa (valurauta)pannussa pari minuuttia molemmilta puolilta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous